Gratis SSL Certificaat

Google heeft recent aangekondigd dat het veiligheidsslotje, ook wel SSL-certificaat genoemd, invloed heeft op de ranking van je website. Websites met een veiligheidsslotje krijgen een hogere ranking ten opzichte van de websites zonder veiligheidsslotje.

Een nieuwe speler op de markt heeft daarop ingespeeld en biedt standaard certificaten gratis aan. Zij werken mee aan het veiliger maken van het internet.

Een SSL certificaat is een soort digitale identiteitskaart van uw website zodat de bezoeker weet dat u wel degelijk de eigenaar bent van de website. SSL sites zijn herkenbaar aan de https:// in de adresbalk en het symbool in uw browser. Websites zonder of met een ongeldig SSL certificaat verwittigen de bezoeker dat de website onveilig is.

Indien u een SSL-Certificaat wilt aanvragen kan u dit doen door https://www.famdirksen.nl/contact met ons op te nemen. Wij zullen u vervolgens verder informeren over de mogelijkheden over de implementatie van een SSL-Certificaat.

Famdirksen Webdesign kan voor u de site overzetten naar een HTTPS verbinding, hierdoor blijft uw site online tijdens de migratie naar de beveiligde verbinding. Hiervoor worden eenmalig kosten in rekening gebracht voor het migreren van uw website naar de beveiligde verbinding.

Letsencrypt

LetsEncrypt

€ 0,00/jaar

Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Beveiligde verbinding, herkenbaar aan slotje

Snelle levering

Meer vertrouwen: hogere omzet

Google vindt u meer waard..

Medio 2014 jaar maakten de ontwikkelaars van Google bekend dat het een voorkeur zou gaan uitrollen voor HTTPS sites, oftewel websites welke middels een SSL certificaat beveiligd worden. Welk 'gewicht' er aan deze ranking wordt gegeven is helaas niet bekend (daar spreken ze bij Google nooit over), maar wel dat het van invloed is op uw indexatie.

SSL certificate
Office

Wettelijke verplichting..

Heeft u een webshop? Of een formulier op uw website waarmee u gegevens van uw bezoekers vraagt? U bent dan bezig met de verwerking van persoonsgegevens. Hiervoor bent u wettelijk verplicht om passende technische maatregelen te nemen om de overdracht van die gegevens zo veilig mogelijk te maken en te houden. Een SSL certificaat is hiervoor de aangewezen oplossing!

Vanaf 1 januari 2016 treedt daarnaast de Wet Datalek Meldplicht in werking. Dat wil niet alleen zeggen dat u wettelijk verplicht bent om deze maatregelen te nemen, maar dat er zelfs boetes mogen worden uitgedeeld als u deze beveiliging niet op orde heeft!

Het hebben van een (te) slechte beveiliging is namelijk vanaf 1 januari 2016 strafbaar. En het hanteren van een website of formulier waarmee persoonsgegevens worden verzameld (denk hierbij aan bijvoorbeeld naam en adres op een webshop) zónder SSL certificaat is per definitie een te slechte beveiliging. Een gewaarschuwd mens, telt voor twee!

Wilt u toch meer informatie over een SSL certificaat? Dan raden wij u deze website aan.